Wie zijn wij ...

Langs deze weg wil ik mij graag even voorstellen en een klein verhaal doen over mijn fascinatie voor de Tropheus en Petrochromis familie.


Joep voor zijn Petrochromis aquarium (Volkskrant 15.12.2010, artikel: "de liefde voor een grote bak")

Mijn naam is Joep Bakker, geboren en getogen te Purmerend.
Al sinds mijn prille jeugd ben ik opgegroeid tussen verschillende huisdieren die mijn ouders hielden, w.o. vissen. Pas veel later kreeg ik het begrip dat dit een toch wel speciale soort was, n.l. Malawi- en Tanganyika Cichliden. Men zegt wel eens, het bloed kruipt waar het niet gaan kan, dat klopt dus en zodoende, mede doordat ook mijn vader fanatiek Cichliden liefhebber is, ook al sinds zijn vroege jeugd, ben ik zelf ook begonnen met een aquarium van 150 x 60 x 60 cm. Om niet direct met de moeilijkste soorten te beginnen, werden het in eerste instantie Malawi Cichliden, die ik met veel succes heb gehouden en ook gekweekt.
Later ben ik pas overgestapt op de Tanganyika Cichliden, die niet per se vanwege hun kleur, maar meer vanwege hun gedrag, mijn aandacht trokken. Tussen 1996 en begin jaren 2000 heb ik een aantal jaren door drukke werkzaamheden geen vissen kunnen houden, maar ik ben inmiddels alweer een aantal jaren fanatiek houder van diverse Tropheus en Petrochromis soorten. Het gedrag van zowel Malawi- als Tanganyika Cichliden sprak mij toen der tijd enorm aan.
Na het houden van diverse soorten Malawi- en Tanganyikacichliden ben ik mij gaan richten op het houden en kweken van twee soorten Tanganyika Cichliden, de Tropheus en Petrochromis.
Deze Cichliden deden en doen mij toch net iets meer dan de andere soorten, hoewel ik bijna alle Cichliden kan waarderen.
Door deze website wil ik een ieder de gelegenheid bieden om net als mij te genieten van deze bijzondere Cichliden.
Ik wens U veel lees en kijk plezier op mijn web site,

Joep Bakker.